runlars.blogg.se

2020-11-08
14:01:40

Anledningen till att jag har valt att vara religiös

 

Anledningen till att jag har valt att vara religiös är att jag har haft personliga upplevelser som har övertygat mig om att det finns en hel del konstiga saker bortom vår tids vetenskap. Saker du själv har upplevt, måste du tro på. Människor som är religiösa, med en sådan grund, kan mycket väl säga att de har haft tur.  Som att veta lite mer än andra och att kunna omfamna religion utan mycket tvivel. Det är så jag känner det också. Det är som om det gör livet enklare och att det har ett mål och en mening som man inte behöver tvivla på.

 

När det gäller människor som är religiösa, utan att ha haft sådana erfarenheter, har jag stor respekt för dem. Istället för att säga att livet inte har någon djupare mening och att tro är dumt väljer de fortfarande att titta på religionen för svar och att hedra gudarna. Även om de faktiskt tror på dem på samma sätt, utan snarare ser på dem som representanter för principer eller symboler, eller vad de än säger nu. Jag tycker att det är bra.

 

Om jag inte hade upplevt något själv är jag inte säker på om jag skulle ha varit religiös. Men jag har svårt att komma in i situationen, eftersom det har gått så länge sedan jag själv var i den situationen.

 

Jag vill betona att min tro inte är en "blind tro" som avsätter vetenskapliga fakta. När det gäller mina egna religiösa upplevelser är jag medveten om att den mänskliga hjärnan kan fungera på ologiska sätt och jag kan vara kritisk till vad jag upplever själv. Men jag blev övertygad för länge sedan.

 

Oavsett vilket sätt du är religiös är det fantastiskt att se att människor inspireras av de traditioner och principer som vi hittar i asatro.