runlars.blogg.se

2019-10-10
21:49:00

Det finns inte en utan nio världar

 

De nio världarna är Asgård, Alvheim, Vanaheim, Midgård, Jotunheim, Nidavoller, Helheim, Muspelheim och Nifelheim. Den värld vi lever i och känner till är Midgård. Hur det är att det också finns åtta andra världar som är osynliga för oss går utöver det mänskliga sinnet. Det finns mycket vi inte vet.

 

När jag tänker på hur det hela binds samman, hur världarna påverkar varandra utan att någonsin vara synliga för de mest tydligaste av oss, tänker jag på allvar. Universums mystiska och enorma kraft som det är mycket uppenbar att finns där, men som ingen kan förklara. Gravitation är en effekt som fungerar mellan alla partiklar. Jordens tyngdkraft påverkar månen tusentals mil bort och håller den i omloppsbana. Det kan se ut som magi eftersom vi bara kan se det hända och har beräknat en matematisk lag baserad på detta. Men vad som egentligen händer, vad som händer i det tomma utrymmet mellan jorden och månen, ingen vet.

 

I försöken att förklara tyngdkraften har många spännande idéer föreslagits, och flera av dessa teorier öppnar också för att det kan existera flera parallella världar. Jag har inte studerat dessa teorier tillräckligt djup för att förklara i detalj, men en av de mest kända teorierna är att universum kröker och illustreras av himmelkropparna som flyter på ett slags hav eller en mjuk platta.

 

I alla fall tror jag att om det någonsin kommer med en god förklaring av var de åtta världarna vi inte riktigt kan se, kommer de för närvarande okända tyngdelagarna att vara en del av förklaringen.

 

För att resa mellan de olika passagerna använder gudarna en bro som kallas bifrost. I konsten avbildas denna bro ofta som en regnbåge.

 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: