runlars.blogg.se

2019-12-15
22:14:26

Religion motverkar ångest

 

Det är alltid trevligt att läsa om forskning som bekräftar det jag redan vet. Enligt en studie vid Harvard University är kvinnor tre gånger mer benägna att uppleva ångest eller missbruka alkohol om de inte deltar i religiösa aktiviteter. Religion gör dig också bättre på att hantera kriser du möter i livet. Om du är religiös kommer du att bättre hantera de kriser som kan få dig ur balans, till exempel sjukdom och död i familjen.

 

Även om jag själv har en religion som inte är så vanlig. Det översvämmas inte exakt av möten och aktiviteter. Men jag känner att religion ger mig frid och styrka. Att jag står mycket stabilare och säkrare i mig själv än jag ser hos folk omkring mig.

 

Den officiella behandlingen av ångest är psykoterapi och dopning av patienten med olika mediciner. Naturligtvis är det mycket bättre att göra saker som motverkar ångest i första hand.

 

Det finns också mycket annan forskning som visar att religion är positivt för människor. För att göra detta lättare att förstå för alla ateister där ute, kan vi påpeka att:

 

- Religiösa lever längre

 

- Religiösa människor är lyckligare

 

- Religiösa lever sundare

 

- Religiösa har flera goda vänner

 

- Religiös drycker mindre alkohol

 

- Religiösa reflekterar mer etiskt

 

- Religiösa människor upplever mindre stress

 

- Religiösa människor har mindre psykiska hälsoproblem

 

- Religiösa människor genomgår svåra perioder i livet lättare